Akupunktur &
Laserklinik I Farum & Furesø


Hurtig hjælp når det gør ondt

Forkølelse - grøn te og ingefær:

Riv 1 tsk. frisk ingefærrod i et krus. Tilsæt ½ tsk. grøn te og hæld varmt vand over. En fantastisk te til at stoppe en forkølelse i opløbet. Lav det ved første tegn på løbende næse og øm hals.
Mynte, frisk revet ingefærrod, en smule honning og kanel er godt, når man først er blevet forkølet.


Søvnproblemer:

Undgå enhver form for stimulanser i timerne op til sengetid (koffeinholdige drikke, alkohol, motion, tv og computer i soveværelset). Sørg for stilhed, ro og mørke i soveværelset og luft ud inden sengetid.

Kamillete er et mildt middel mod søvnløshed, som også kan bruges sikkert til børn. Kog en kop vand og tilsæt 1 tsk. kamille te og lad det trække i 10 minutter.

Jasminte - kog en kop vand og tilsæt 5-6 jasmin blomster, lad det trække 10 minutter. Brug ikke sort te med jasminsmag, da dette kan indeholde koffein. Brug tørrede jasminblomster fra en helsekost butik. Man kan desuden købe jasminolie, hvor duften også har en beroligende effekt.

Baldrian er et effektivt afslapningsmiddel, der kan hjælpe folk til at falde i søvn naturligt. Kog en kop vand, tilsæt 1 tsk. baldrian te og lad det trække i 5 minutter.

Te lavet af humle og linde er også udmærkede urter mod søvnløshed.

Meditation og mindfulness er begge meget effektive inden man skal sove.


Hjælp til vægttab:

Vigtigst af alt i denne forbindelse – du skal forbrænde flere kalorier end du indtager. Vil du opnå et varigt vægttab, må du ændre din opfattelse af mad – altså beslutte dig for en livsstilsændring.

Både cayennepeber og citron er kendt for deres rensende virkning på kroppen samt støtte til din fordøjelse. Når de kombineres udgør de to ingredienser et effektivt værktøj til at understøtte et sundt vægttab. Varmt vand med cayenne peber øger stofskiftet. Cayenne peber forbedrer blodgennemstrømningen og medvirker herved til at optage vitaminer og bortskaffe affaldsstofferne i din krop. Citroner er også yderst effektive til at fremme fordøjelsen og øge stofskiftet, som begge er afgørende for et vellykket vægttab. For at kickstarte dit stofskifte, kan du hver morgen starte dagen med et glas varmt vand, citronsaft (fra økologiske citroner), og et strejf af cayenne peber. En af de vigtigste ingredienser i cayenne peber er capsaicin, som hjælper med til at mindske appetitten.


- Flere gode råd lægges ind løbende.